Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 08. – 10:18 | USA |
Nuland szerint azonban annak súlyos következményei lesznek Putyin számára, ha új agressziót próbál végrehajtani. Fotó: Internet

Hirdetés

Victoria Nuland, az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős helyettes külügyminisztere, aki a szenátusban szólalt fel az Orosz Föderációval kapcsolatos meghallgatáson, kifejtette: Vlagyimir Putyin orosz elnök befolyása övezetének tekinti Ukrajnát és a többi posztszovjet országot, és nyilvánvalóan a Szovjetunió újjáélesztésének gondolatáról "álmodik".

Nuland szerint azonban annak súlyos következményei lesznek Putyin számára, ha új agressziót próbál végrehajtani

- írja az Obozrevatel.com.

A diplomata szerint az agresszor ország vezetője a Szovjetunió látszatának reprodukálásával igyekszik bevonulni a történelembe.

Elmondása szerint, ebben látja a küldetését.

"Vannak előfeltételek arra, hogy Putyin öröksége projektjeként a Szovjetunió újjáteremtésére törekszik" - jegyezte meg Nuland.

Így magyarázta az orosz vezető felfogását a volt szovjet köztársaságokról.

Ukrajnát is beleértve, a világ vezetői és a hírszerzési adatok most az orosz csapatok valószínű inváziójáról szólnak.

Az amerikai külügyminisztérium helyettes vezetője ugyanakkor azt mondta, Putyin alábecsüli az Egyesült Államok és európai szövetségeseinek erejét, akik készek ellenállni az orosz agressziónak.

"Sok oka van annak, hogy egyikünk sem akar háborút. Rendkívül véres és nehéz lesz ez Ukrajnának, ha bekövetkezik, de ugyanolyan nehéz és véres lesz Oroszországnak is” – hangsúlyozta Nuland.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna támogatja Biden Putyinhoz intézett felhívását a feszültség enyhítésére. Ukrajna támogatja Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőhöz intézett felhívását, hogy Moszkva térjen vissza a diplomáciai eszközökhöz.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés