Politika | 2021. 12. 09. – 16:00 |
Oroszország továbbra is azzal vádolja az ukrán felet, hogy erőszakkal akarja megoldani a donbászi helyzetet, bár a kijevi hatóságok ezt többször is cáfolták. Fotó: Internet

Hirdetés

Az orosz fegyveres erők vezérkara megfenyegette Ukrajnát, hogy reagálni fog a provokációira Donbászon – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva, idézi a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a fenyegető bejelentést Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök tette. Mint hangsúlyozta, a kelet-ukrajnai helyzet súlyosbodik, mert a helikopterek, pilóta nélküli légi járművek és repülőgépek Ukrajnának történő szállítása

drasztikus és veszélyes lépésekre készteti az ukrán hatóságokat.

„Kijev nem tartja be a minszki megállapodásokat. Az ukrán fegyveres erők bejelentették, hogy elkezdik Donbászon alkalmazni az Egyesült Államok által szállított Javelin páncéltörő rakétarendszereket, valamint a török gyártmányú felderítő és csapásmérő drónok bevetését. Ennek következtében Donbászon a már amúgy is feszült helyzet tovább éleződik” – mutatott rá az orosz katonai vezető.

Geraszimov azzal is fenyegetőzött, hogy az ukrán hatóságoknak a donbászi helyzet erőszakos megoldására irányuló minden provokációját el fogják fojtani.

Oroszország továbbra is azzal vádolja az ukrán felet, hogy erőszakkal akarja megoldani a donbászi helyzetet,

bár a kijevi hatóságok ezt többször is cáfolták.

Joe Biden amerikai elnök kizárta, hogy Washington katonai erőt alkalmazzon az esetleges ukrajnai orosz invázió ellen, szerinte a gondolat nem időszerű, mert a NATO kollektív védelmi elve nem terjed ki Ukrajnára.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Putyin szerint a NATO keleti bővítése nagyon érzékeny téma Oroszország számára. Oroszország számára nagyon érzékeny téma a NATO keleti, egyebek között Ukrajna bevonásával történő bővítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.