Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 09. – 09:06 | Kárpátalja |
A tettet egy helyi lakos követte el, aki ellen már többször is eljárás indult, valamint elítélték egy súlyos bűncselekmény elkövetése miatt. Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a Nemzeti Rendőrség munkatársaival közösen leleplezték azt az illetőt, aki felgyújtotta az egyik megyei hírügynökség újságírójának autóját.

A rendőrök a nyomozati cselekmények során megállapították a tettes tartózkodási helyét.

Kiderült, hogy egy helyi lakosról van szó,

aki ellen már többször is eljárás indult, valamint elítélték egy súlyos bűncselekmény elkövetése miatt.

Az illetékesek vizsgálják a gyanúsított részvételét a média képviselőivel szemben elkövetett egyéb jogsértő cselekmények elkövetésében.

A nyomozás adatai szerint a bűnelkövető december elején felgyújtotta egy Ungváron tartózkodó újságíró autóját.

A tűz teljesen tönkretette a járművet, és részben megrongálta az újságíró feleségének autóját is. A bűncselekmény indítéka a sértett tartozása volt.

A gyanúsított ellen szándékos vagyonkárosítás miatt indítottak büntetőeljárást.

A büntetőeljárás keretében nyomozati cselekmények folynak a bűncselekmény elkövetőinek, valamint a jogsértő tevékenységben esetlegesen érintett személyek azonosítására és felelősségre vonása érdekében - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtószolgálata. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ungváron felgyújtották egy újságíró autóját. Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron december 5-én leégett két gépkocsi, melyek egy helyi újságírónak és feleségének tulajdonában voltak. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés