Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 09. – 10:28 | Kárpátalja |
A csempészek csaknem 10 kg veszélyes árut próbáltak becsempészni az Európai Unióba. Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai Kárpátalján akadályozták meg az orosz higany Európai Unióba történő illegális szállítását.

A csempészek csaknem 10 kg veszélyes árut próbáltak becsempészni az Európai Unióba.

Az illetékes hatóságok jelenleg vizsgálják az erősen mérgező anyagok terrortámadásokhoz való esetleges felhasználásával kapcsolatos információkat.

Az SZBU munkatársai az egyik kárpátaljai határon leplezték le a "futárt", aki, mint kiderült, az egyik európai ország lakosa.

A külföldi férfitól elkobozták az orosz gyártmányú nagykereskedelmi fémhigany-szállítmányt. Az illető konténerekben szállította az illegális árut, amit személyes tárgyai közé rejtett el.

Külföldön a szállító 600 ezer dollárért tervezte eladni a veszélyes terméket.

Az ügyben eljárást indítottak. Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik az illegális tevékenységben esetlegesen érintett személyeket - jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtószolgálata.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az SZBU elfogta a férfit, aki felgyújtotta egy újságíró autóját Ungváron. A tettet egy helyi lakos követte el, aki ellen már többször is eljárás indult, valamint elítélték egy súlyos bűncselekmény elkövetése miatt.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés