Karpat.in.ua
| 2021. 12. 09. – 15:00 | USA |
Arról van szó, hogy Donbász maga ellenőrizhesse saját egészségügyi ellátását, rendőrségét és oktatási ellátását. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok nyomást gyakorolhat Ukrajnára, hogy hivatalosan adjon részleges autonómiát Donbásznak, mindenekelőtt az egészségügy, a belügy és az oktatás terén – közölte az rbc.ua hírportál csütörtökön az Associated Press amerikai hírügynökségre hivatkozva, idézi a Karpat.in.ua.

A hírügynökség azt írta: „Joe Biden amerikai elnök feladata, hogy rávegye Kijevet bizonyos döntések meghozatalára Kelet-Ukrajna vonatkozásában,

olyan benyomást kell keltenie, hogy engedni kényszerült Putyinnak.

„Az amerikai kormányzat képviselői azt javasolták, hogy az Egyesült Államok gyakoroljon nyomást Ukrajnára, hogy hivatalosan adjon részleges autonómiát a kelet-ukrajnai szakadár területeknek” – mutatott rá a híriroda.

Arról van szó, hogy Donbász maga ellenőrizhesse saját egészségügyi ellátását, rendőrségét és oktatási ellátását – jegyezte meg az Associated Press.

Joe Biden amerikai elnök kizárta, hogy Washington katonai erőt alkalmazzon az esetleges ukrajnai orosz invázió ellen,

szerinte a gondolat nem időszerű, mert a NATO kollektív védelmi elve nem terjed ki Ukrajnára.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Kijev kész engedményeket tenni Moszkvának. Ukrajna kész számos engedményt tenni az Oroszországgal folytatott párbeszédben, de csak a viszonosság alapján, és azokban a kérdésekben, amelyek nem alapvetőek az ország számára - fejtette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés