Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 09. – 09:30 | Ukrajna |
Holtan találták a rendőrök Kijev megyében azt a 23 éves ungvári lányt, akinek rokonai nemrég jelentették be eltűnését. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Holtan találták a 10 napja eltűnt kárpátaljai lányt (Video); Vandálok rongálták meg a dekorációkat Beregszász főterén (Fotó, Video); Orosz invázió esetén lezárják az Északi Áramlat-2 gázvezetéket; Putyin Bidennek: a NATO veszélyes kísérleteket tesz az ukrán terület birtokba vételére; Járókelőkre támadó kiskorúakat fogtak el Ungváron. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. december 8-án.

Holtan találták a 10 napja eltűnt kárpátaljai lányt (Video)

Holtan találták a rendőrök Kijev megyében azt a 23 éves ungvári lányt, akinek rokonai nemrég jelentették be eltűnését. Az ügyben számos vizsgálatot rendeltek el a nő halálának okának megállapítására. Kiderült, hogy november 20-án a lány és 2 éves kisfia vonattal érkezett a fővárosba, ezt követően meglátogatták a Kijev megyében élő ismerőseiket. A kárpátaljai rendőrség nyomozói házkutatást tartottak a 25 éves férfi lakásában. A nyomozás során az illető láthatóan ideges volt, más néven mutatkozott be, és még egy hamis személyigazolványt is felmutatott a rendőröknek. Viselkedésének oka akkor derült ki, amikor a rendőrök a 23 éves kárpátaljai nő iratait és egy emberi test maradványait találták meg a lakásban.

Vandálok rongálták meg a dekorációkat Beregszász főterén (Fotó, Video)

Sajnálatos módon az elmúlt éjszakán vandálok rongálták meg a városi tanács által elhelyezett ünnepi dekorációt és virágládákat a Budapest parkban és a Hősök terén. A történtekről azonnal értesítették a hatóságokat, a tetteseket már sikerült azonosítani: Vinnicja és Kirovohrad megyei lakosok, egy helyi építkezésen dolgoznak - tudatta Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán. Továbbá megtudhattuk, hogy a díszelemeket sajnos nem lehet megjavítani, azonban az illetékesek már munkálkodnak azon, hogy újak kerüljenek a helyükre. Babják Zoltán bejegyzésében arra kéri a lakosokat, hogy amennyiben rendelkeznek további információval a videofelvételen szereplő személyekről, hívják a városi tanács hívóközpontját a 0979990200-as, 105-ös vagy 4-27-19-es számon, vagy tegyenek bejelentést a hatóságoknál a 102-es telefonszámon.

Orosz invázió esetén lezárják az Északi Áramlat-2 gázvezetéket

Amerikai tisztviselők a Kongresszus tagjaival közölték, hogy megállapodást kötöttek Németországgal az Északi Áramlat-2 gázvezeték lezárásáról abban az esetben, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Amerikai magas rangú tisztviselők kijelentették, biztosítékot kaptak Németországtól a gázvezeték lezárását illetően, az viszont nem derült ki, hogy a két fél megegyezett e az invázió meghatározásában. Victoria Nuland, amerikai külügyminisztérium vezető tisztviselője elmondta, véleménye szerint Németország készen áll arra, hogy komoly, Oroszország elleni intézkedésekben vegyen részt abban az esetben, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Egyben hozzátette, az Egyesült Államok már „intenzív konzultációkba” kezdett Németországgal.

Putyin Bidennek: a NATO veszélyes kísérleteket tesz az ukrán terület birtokba vételére

Nem kell Oroszországra áthárítani a felelősséget az Ukrajna körüli helyzet kiéleződéséért, a NATO veszélyes kísérleteket tesz az ukrán terület birtokba vételére - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök az amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel folytatott keddi megbeszélése során a Kreml sajtóosztályának tájékoztatása szerint. Az orosz elnöki hivatal szerint a videokonferencia formájában megtartott tárgyaláson az "ukrán belső válság" témája dominált, valamint az, hogy 2015 óta nem történt haladás a békés rendezés alternatíva nélküli alapjául szolgáló minszki megállapodások teljesítése ügyében.

Járókelőkre támadó kiskorúakat fogtak el Ungváron

Ungváron hét fiatalkorú lakost rablás és betörés miatt vettek őrizetbe. Közülük ketten kiskorúak, szüleiket és gondviselőiket vonják majd felelősségre, a többi fiatalkorú ideiglenes fogdába került. Az ungvári rendőrök elfogták azokat a kiskorúakat, akik csoportosan járókelőkre támadtak, és kirabolták őket. Az első eset Ungváron, az Ortodox rakparton történt. Késő este három tizenéves rátámadt egy ungvári nőre. A sértettől megpróbálták elragadni a táskáját, de a nőnek sikerült kezébe tartani azt. A gyanúsítottak a kiesett pénzt elvették és ismeretlen irányba elmenekültek el. A nyomozók azonosították a támadókat, akik 12, 13 és 14 éves ungvári lakosok. A legidősebb fiatalt ideiglenes fogdába helyezték, két másik fiatalkorúval és szüleikkel a rendőrök beszélgetést folytatnak.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés