Politika | 2021. 12. 09. – 20:00 |
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár reményét fejezte ki, hogy Oroszország tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását. Fotó: Internet

Hirdetés

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerda este egy konferencián kijelentette, hogy üdvözli a Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnökök közötti párbeszédet, és reményét fejezte ki, hogy Oroszország tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását – adta hírül az Interfax-Ukrajina hírügynökségre hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Biden a 21. századi világbékéről és biztonságról Berlinben tartott konferencián felszólalva Stoltenberg kiemelte: „üdvözöljük a Biden és Putyin elnökök között kedden lezajlott megbeszélést, és reméljük, hogy

Oroszország ezúttal nem alkalmaz katonai erőt, hanem tiszteletben tartja a független európai állam, Ukrajna szuverenitását és területi egységét.”

A NATO-főtitkár ismételten felszólította Oroszországot, hogy csökkentse a feszültséget és növelje az átláthatóságot Ukrajnával kapcsolatos szándékaival kapcsolatban.

Joe Biden amerikai elnök kizárta, hogy Washington katonai erőt alkalmazzon az esetleges ukrajnai orosz invázió ellen, szerinte a gondolat nem időszerű, mert a NATO kollektív védelmi elve nem terjed ki Ukrajnára.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint két órán át tanácskozott Putyin és Biden videokonferencia keretében. A tanácskozás zárt, védett videokapcsolaton zajlott, az eseményről csak az elnökök kölcsönös üdvözlését hozták nyilvánosságra.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.