Politika | 2021. 12. 09. – 18:00 |
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma jelezte, valószínűtlen Ukrajna NATO-csatlakozása a következő 10 évben. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma jelezte, valószínűtlen Ukrajna NATO-csatlakozása a következő 10 évben – közölte az rbc.ua hírportál csütörtökön az Associated Press amerikai hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az USA külügyminisztériumának magas rangú tisztségviselői a hírügynökségnek elmondták,

hogy a következő évtizedben valószínűleg nem hagyják jóvá Ukrajna NATO-tagságát.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Dmitro Kuleba külügyminiszter szerdán egy brit tévécsatornának nyilatkozva azt mondta, Ukrajna nem számít arra, hogy a NATO csapatai harcolnak Oroszország ellen egy támadás esetén, de együttműködik szövetségeseivel, különösen az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával a Kreml visszatartásának háromoldalú megközelítésében.

„Arra kérjük önöket, hogy segítsenek elkerülni a háborút,

vagy ha nincs alternatívánk, mert Oroszország készen áll a háborúra, segítsenek megerősíteni a hadseregünket” – fordult az ukrán diplomácia vezetője a Nyugathoz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij Ukrajna "győzelmét" látja az amerikai támogatásban. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint "Ukrajna győzelme abban rejlik, hogy az Egyesült Államok mindig is támogatta Ukrajnát, szuverenitását és függetlenségét".

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.