Események | 2021. 02. 19. – 09:53 |

Kárpátalján a Megyei Rendőrség munkatársai leállították egy interregionális drogkereskedő tevékenységét. Legalább 3000 adag pszichotróp anyagot foglaltak le

Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a Megyei Rendőrség munkatársai leállították egy interregionális drogkereskedő tevékenységét.

Őrizetbe vétele idején a rendőrség legalább 3000 adag pszichotróp anyagot foglalt le az elkövetőtől.  

Az ügyben érintett személyt ideiglenes letartóztatásba helyezték.

A nyomozók a különleges erők munkatársaival együtt február 18-án Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, a Lobacsevszkij utcán fogták el az interregionális drogdílert.

Az operatív intézkedések során a rendőrség munkatársai kiderítették, hogy a 48 éves ungvári lakoson keresztül került megyénkbe az MDPV *, közismertebb nevén „só” különösen veszélyes pszichotróp anyag.

A bűnöző már Kárpátalján ügyfelei között értékesítette a drogot.

A letartóztatási művelet során csaknem 200 gramm illegális árut foglaltak le a kábítószer-kereskedőtől, amelynek értéke a „feketepiacon” eléri a 100 ezer hrivnyát.  

Ebből az anyagból egy gramm elegendő 10-15 adagra. Így a rendőrség megakadályozta

legalább 3000 adag pszichotróp kábítószer elterjedését a kárpátaljaiak között.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 307. cikkelye értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még tart a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kenőpénzt ajánlott a járőröknek a balesetet okozó drogos sofőr Ungváron. Az eset február 17-én kijevi idő szerint körülbelül 18 órakor történt. A járőrökhöz Ungváron, a Petőfi téren történt koccanásos balesetről érkezett bejelentés.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy újabb drogdílert fogtak el a rendőrök Munkácson. Február 15-én Munkácson a Kerületi Rendőrség munkatársai operatív intézkedéseket hajtott végre a helyi lakosság körében a kábítószer-terjesztés egyik csatornájának megszüntetése érdekében.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!