Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 11. – 17:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában csökkenthetik az adók összegét. Ez azonban csak a szükséges feltétel teljesülése esetén történhet meg – nyilatkozták a Legfelső Tanács Pénzügyi, Adó- és Vámpolitikai Bizottságánál.

A bizottságot vezető Danil Hetymancev szerint eddig voltak olyan tisztviselők, akik költségvetési pénzt sikkasztottak,

és jövedelmüket az adóelkerülő vállalkozások megvesztegetése révén töltötték fel.

Amíg az üzlet "árnyékban" marad, az adócsökkentés szóba sem jöhet. Végül is, ha most csökkentik az adókat, akkor az államkassza üres maradhat, s akkor nem lesz mit fizetni az állami alkalmazottaknak, akik Ukrajna lakosságának nagy részét teszik ki.  

A szociálisan sérült emberek szintén támogatás nélkül maradnak.

Ezért csak akkor lesz célszerű adócsökkentésről beszélni, amikor minden vállalkozó kijön az "árnyékból", és teljes mértékben megfizeti az adókat. Végül is nem titok, hogy ma a vállalkozók többsége messze nem teljes alkalmazottaik fizetését és messze nem teljes jövedelmét mutatja.  

Néhány alkalmazott pedig amúgy is kénytelen nem hivatalosan dolgozni.

Ezért csak akkor beszélhetünk adócsökkentésről és az összes vállalkozóra nehezedő pénzügyi terhekről, amikor az összes vállalkozás kijön az "árnyékból" - írja a today.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ezentúl automatikusan számolják ki a nyugdíjakat Ukrajnában. Nem kell a Nyugdíjalaphoz fordulni, igazolásokat kérni, illetve nem kell bizonyítani a munkaviszonyát sem.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában emelhetik a tartásdíj összegét. Jelenleg a garantált tartásdíj a megfelelő életkorú gyermek létminimumának 30%-át teszi ki.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés