Karpat.in.ua
| 2021. 03. 12. – 09:25 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Továbbra is romlik a járványhelyzet Kárpátalján, minek következtében a helyi hatóságok lokálisan szigorítaná a korlátozásokat.

A javaslatot Anatolij Poloszkov, a megyei adminisztráció vezetője jelentette be a technogén-, környezetvédelmi és rendkívüli helyzetekkel foglalkozó regionális bizottság ülésén, amelyet a tagok támogattak - írja a Karpat.in.ua.

A koronavírus megbetegedések magas száma esetében helyi szinten bezárásra kerülnének

az élelmiszerpiacok, óvodák; az általános iskolák áttérnek a távoktatásra;

a munkavállalók számára lehetőséget kell biztosítani a távmunkára.

A helyi technogén-, környezetvédelmi és rendkívüli helyzetekkel foglalkozó a regionális bizottság jegyzőkönyve alapján hozza meg a döntést a karantén korlátozások szigorításáról.

A világjárvány kezdete óta Kárpátalján március 10-én regisztrálták a legtöbb halálesetet – 20 kárpátaljai nem tudta legyőzni a fertőzés okozta szövődményeket.

A koronavírusos betegeket fogadó kórházak intenzív osztályai 99%-os kihasználtsággal működnek. A Covid-betegek számára fenntartott kórházak ágyak kihasználtsága 69%.

Kárpátalján 17 ilyen egészségügyi intézmény van.

Kárpátaljai kórházakban naponta helyeznek el pótágyakat, oxigén koncentrátorokból 100 db szereztek be. A legkritikusabb helyzetet Beregszászban, Csapon, Perecsenyben, Ungváron és az Ungvári járásban regisztrálták.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 568 új koronavírus-fertőzési esetet regisztráltak Kárpátalján. A pandémia kezdete óta összesen 33 553, míg az elmúlt nap folyamán 303 beteg felgyógyult a kórból. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csaknem 13 ezer új koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel Ukrajnában. Ugyanakkor a pandémia kezdete óta 1 214 876 ukrán felépült (előző nap - 4630), és 27 915 ember halt meg (előző nap - 230).

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!