Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 15. – 08:30 |

Ukrajnában a februári közüzemi számlákon a felére csökkent a gázzal fűtött háztartások támogatásának (szubvenció) összege

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a februári közüzemi számlákon a felére csökkent a gázzal fűtött háztartások támogatásának összege.

Az ukrán Miniszteri Kabinetben magyarázatot adtak a gázfűtést használó fogyasztók támogatásának összegének jelentős csökkenésével kapcsolatban.

Ennek oka a lakossági gáz tarifák csökkenése lett.

A Miniszteri Kabinetben megjegyezték, hogy a tél második hónapjában Ukrajna-szerte csökkent a gáz költsége, számos régióban a csökkenés körülbelül 40 százalékot tett ki.  

Mivel a támogatást a fogyasztási normák alapján terhelik, minél alacsonyabb a gáz tarifája, annál alacsonyabb lesz a támogatás összege is.

Denisz Smihal miniszterelnök utasította a Miniszteri Kabinet tagjait, hogy dolgozzanak ki olyan mechanizmusokat, amelyek szerint az ország több polgára az államtól segítséget kaphat a közüzemi szolgáltatások kifizetéséhez.  

Ezenkívül a kormányfő rendszereket kíván kidolgozni az adósok számára,

akik nem tudják önállóan kifizetni tartozásukat a lakhatás és a kommunális szolgáltatások terén.

Azok az összegek, amelyeket a Miniszteri Kabinet a költségvetésben a támogatások kifizetésére fordít, évente csökkennek. Így a folyó évi állami költségvetésbe fele annyi pénzt fektettek be, mint 2018-ban.  

Az ország vezetése ezt azzal magyarázza, hogy az állampolgárok jövedelme (a minimálbérről és a nyugdíjakról beszélünk) évről évre növekszik, így egyre kevesebb embernek van szüksége kormányzati segítségre - írja a Podrobnosztyi.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy piaci tarifákra vált április 1-jétől a Naftohaz. Ukrajnában 2021. február 1-jétől köbméterenként 6,99 hrivnyában maximálták a földgáz árát.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában csökkenthetik az adók összegétAmíg az üzlet "árnyékban" marad, az adócsökkentés szóba sem jöhet.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!