Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 16. – 08:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Viktor Ljasko, Ukrajna egészségügyi tisztifőorvosa március 2-án kapta meg az első adag Covishield oltást. Szerinte még nem alakult ki az immunitása.

Viktor Ljaskonak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Ezt március 15-én, hétfőn jelentette be Facebook-oldalán - írja a Korrespondent.net.

"Olyan időszakba kerültem, amikor az oltás által kialakuló immunitás még nem alakult ki teljesen. Amint azt a klinikai vizsgálatok adatainak elemzése mutatja, a vakcina hatékonysága egyetlen standard dózis után 76%, 22-90 napig tart. Az antitestszint ebben az időszakban minimális csökkenéssel fennmarad. Az oltás után csak 13 nappal voltam, amikor a tünetek megjelentek.

Biztos vagyok benne, hogy az oltásnak köszönhető, hogy a betegség lefolyása komplikációk nélkül elmúlik, és hamarosan visszatérhetek a munkába!”

- írta a közösségi hálón a tisztifőorvos.

Hozzátette, hogy betegszabadságra ment, és hogy "a COVID-19 elleni oltásokat elsősorban azért fejlesztik ki és tesztelik, hogy enyhítsék a betegség lefolyását szövődmények nélkül”.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában tegnap 2000 covid-oltást adtak be. Az oltási folyamat Vinnyica és Ivano-Frankivszk megyékben a leglassabb.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy nem érkeznek felhasználni a Covishield vakcinát szavatossági idejének lejárta előtt Ukrajnában. Az Ukrajnába behozott indiai Covishield vakcina szavatossága 2021. június 23-án jár le.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!