Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 17. – 12:41 |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Március 16-án Kárpátalján, a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton a vámszabályok megsértését dokumentálták, mivel a fuvarozó elkerülte a csaknem 200 000 hrivnya értékű áruk bevallását, amelyeket nagy valószínűséggel kereskedelmi célokból importálták.

Egy 40 éves sofőr Huelva-Kijev menetrend szerinti busszal tért vissza Spanyolországból Ukrajnába az ukrán-magyar határon át.  

A vámellenőrzéshez a járművezető a vörös folyosót választotta.

Az ellenőrzés során 50 férőhelyes poggyász jelenlétét jelezte, melyekben főleg használt ruhák voltak. 

Szóbeli kikérdezés útján megerősítette, hogy nem szállít más tilos vagy korlátozott mennyiségű árut.

A buszok csomagterének részletes ellenőrzése során azonban a vámosok vadonatúj, külföldön gyártott árukat találtak. Így az egyik utazótáskában és 3 műanyag zacskóban 175 darab különböző márkájú gyermekruházat és MAYORAL márkájú gyerekcípők voltak.

A sofőr azt állította, hogy a talált árut

egy ismeretlen nő kérésére Huelvából (Spanyolország) Lembergbe szállította.

Mivel a be nem jelentett áruk összértéke meghaladja a vámjogszabályok által megengedett összeget, 500 eurót, a vámosok bírósági döntésig lefoglalták az árut – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy embercsempészt fogott az SZBU Kárpátalján.Az előzetes adatok szerint az illegális tevékenységet a Dél-Kaukázus egyik országának állampolgára szervezte meg.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Csehországban ellopott Lexust fedeztek fel Csapon. A cseh rendszámú autóval egy 50 éves orosz állampolgár érkezett a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponthoz.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!