Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 22. – 08:30 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján az év eleje óta 19 ember halt meg tűzesetekben. Ez pedig kétszer annyi, mint az előző év azonos időszakában (8 eset).  

A sürgősségi mentőszolgálat munkatársai arra kérik a kárpátaljai lakosokat, hogy szigorúan tartsák be a tűzbiztonsági szabályokat, és rendkívül óvatosan járjanak el a tűz kezelésekor otthonukban.

Az újabb tragikus baleset március 20-án Felsősáradon (Широке) történt.

A sürgősségi mentőszolgálathoz március 21-én 00:12-kor tűzről érkezett bejelentés a ház tulajdonosának rokonától. A férfi elmondta, hogy március 20-án este úgy döntött, hogy meglátogatja az 57 éves rokonát, ehelyett azonban a már kialudt tüzet talált.

A ház tulajdonosa pedig már halott volt.

A szomszédok szerint a tulajdonos többször okozott tüzet a házában, mert dohányzott és nem tartotta be a tűzbiztonsági szabályokat. 

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ)kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.  

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kigyulladt egy családi ház Kárpátalján. A tulajdonos a tűz idején nem volt otthon, 35 éves fia épp aludt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy megrongáltak egy gépkocsit az Ungvári járásban. Az Ungvári Kerületi Rendőrség nyomozói vizsgálatot indítottak egy vinnyicciai lakos járművének szándékos megrongálása ügyében. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!