MTI

| 2021. 03. 24. – 14:00 | USA |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Észak-Korea két rakétát lőtt ki vasárnap, röviddel azután, hogy két amerikai miniszter látogatást tett a dél-koreai fővárosban, Szöulban – közölte egy magas rangú amerikai tisztségviselő Washingtonban egy keddi telefonos sajtótájékoztatón.

Ez volt az első észak-koreai rakétakísérlet, amióta Joe Biden az Egyesült Államok elnöke - írja az MTI.

Washingtonban mindazonáltal hangsúlyozták, hogy

a phenjani vezetés rövid hatótávolságú rakétákkal végrehajtott legutóbbi kísérletei nem sértik az ENSZ

Biztonsági Tanácsának határozatait, s azok a normális tesztelések kategóriájába tartoznak.
Szöulban katonai források előzőleg arról számoltak be, hogy Észak-Korea vasárnap két rövid hatótávolságú manőverező robotrepülőgépet indított nyugati partjairól.

Egy másik, szintén neve elhallgatását kérő washingtoni tisztségviselő a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az amerikai vezetés folytatni fogja erőfeszítéseit annak érdekében, hogy Dél-Koreával, Japánnal és Kínával is szorosan együttműködve nyitva tartsák Phenjan felé a tárgyalások lehetőségét.

Csö Szon Hui észak-koreai külügyminiszter-helyettes múlt hét szerdán azt közölte, hogy a Joe Biden vezette új amerikai kormányzat megpróbálta felvenni hazájával a kapcsolatot, ám Phenjan erre mindaddig nem hajlandó,

míg az Egyesült Államok fel nem hagy az irányába folytatott ellenséges politikával.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy új életre keltené a NATO-val való együttműködését az Egyesült Államok. A szövetség ugyanis döntő fontosságú időszak előtt áll a globális kihívások tekintetében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy magas szintű kínai-orosz együttműködést sürgetett az "amerikai hegemóniával" szemben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki kínai látogatása előtt nyilatkozott a kínai sajtónak videolinken keresztül.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés