Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 26. – 08:38 | Kárpátalja |
Fotó: Mukachevo.net

Hirdetés

Kárpátalján Vaszil Petrusz civil aktivista az égből rögzített felvételeket az elkövetőkről, melyeket a Facebook közösségi hálón osztott meg.

Az aktivista egy Facebook-csoportban jelentette be a hírt, miszerint a Szolyvai és Hársfalvai kistérség területén egy fiatal aktivistákból álló csoport egy kvadrokopter segítségével fogja keresni az avarégetőket. 

Nyomon követik majd azokat is, akik szemetet és építési hulladékot dobnak ki.

Az ifjúsági csoport kezdeményezése már hozott eredményt.

Március 25-én, csütörtökön Alsóbisztra közelében az aktivisták egy kvadrokopter segítségével három férfit egy kisgyerekkel fedeztek fel, akik a mezőn égették az avart.

"Meglátva minket, az egyik férfi robogóval kezdett el menekülni, de minden erőfeszítés nélkül követtük egészen a házáig. Az összes adatot átadtuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség munkatársainak, akik megfelelő intézkedéseket fognak tenni ezek ellen az emberek ellen" - áll a bejegyzésben, melyet a Mukachevo.net közöl.

Az aktivisták megjegyezték, hogy vannak közelebbi fotók a szabálysértőkről,

amelyeken jól látható az arcuk, ám a rendőrség kérésére egyelőre nem teszik közzé azokat.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy drónnal keresik az avarégetőket Kárpátalján. Vaszil Petrusz civil aktivista egy Facebook-csoportban jelentette be a hírt, miszerint a Szolyvai és Hársfalvai kistérség területén egy fiatal aktivistákból álló csoport egy kvadrokopter segítségével fogja keresni az avarégetőket. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján avar égetése miatt két férfit vontak felelősségre. Kárpátalján két lakosnak több mint 6000 hrivnyát kell befizetnie az állami költségvetésbe a száraz növényzet nyílt területeken történő elégetése miatt.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés