Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 30. – 13:20 |

Ungváron bíróság által engedélyezett házkutatás során egy 46 éves lakos otthonában egy illegálisan működő alkoholgyártó üzemet fedeztek fel

Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Ungváron bíróság által engedélyezett házkutatás során egy 46 éves lakos otthonában a Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói egy illegálisan működő alkoholgyártó üzemet fedeztek fel.

A nyomozók leállították a bűnözői csoport illegális tevékenységét,

melynek három tagja hamis alkohol gyártásával foglalkozott.

Az operatív munka során a rendőrök megállapították, hogy az egyik gyanúsított lakóhelyén a férfiak hamisítás céljából mini-üzemet hoztak létre.

A támadók a szabványoknak nem megfelelő nyersanyagokat használtak, jól ismert márkák címkéivel ellátott üvegekbe öntötték az italt, és hamis jövedéki bélyegeket ragasztottak a késztermékre.

A bűnelkövetők a hamis alkoholt Kárpátalja-szerte értékesítették. 

A nyomozók házkutatásokat tartottak a gyanúsítottak lakóhelyén, ahonnan számos olyan tárgyi bizonyítékot foglaltak le, amelyek a férfiak bűncselekményben való részvételére utalnak.

A tisztviselők többek között fél tonnányi éles alkoholszagú folyadékot, üvegeket, címkéket, egy tétel értékesítésre kész terméket foglaltak le.

Összességében a lefoglalt termékek piaci értéke meghaladja a 730 ezer hrivnyát.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 204. (Jövedéki termékek tiltott előállítása, tárolása, értékesítése vagy szállítása) és 199. (hamis állampapírok előállítása, tárolása, értékesítése) cikkelyek értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még tart a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis egyetemi beiratkozási dokumentumokat árultak Kárpátalján. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy pszichotróp kábítószert foglaltak le egy poltavai lakostól Csapon. Március 26-án operatív információk ellenőrzése során Csapon a rendőrség munkatársai ellenőrzés céljából megállítottak egy 22 éves Poltava megyei lakost.  


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!