Hirado.hu
| 2021. 03. 30. – 18:00 | Oroszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A világ legritkább nagymacskáját a kapták lencsevégre Oroszországban, a Primorye régióban. A Kína határában található Leopárd Nemzeti Parkban vadkamera segítségével sikerült rögzíteni egy amuri leopárd anyát három kölykével – olvasható a The Moscow Times cikkében.

Ivan Rakov, a nemzeti park szóvivője elmondta, ez volt az első alkalom, hogy sikerült videóra venniük Leot,

az amuri leopárdot kölykeivel - írja a Hirado.

Hozzátette, az orosz tajgán nem egyszerű egyszerre három kölyköt nevelni sok helyre és ennivalóra van hozzá szükség.

Az amuri leopárdokat tartják a világ legritkább nagymacskáinak, mintázatuk az ujjlenyomatra hasonlít. Az elmúlt húsz évben az amuri leopárdok száma Oroszországban jelentősen megnőtt,

35-ről 100 körülire emelkedett.

Rakov szerint sikeres az orvvadászok elleni küzdelem, és meghozták a gyümölcsüket azok a lépések, melyeket az elmúlt években a fenyegetett fajok érdekében tettek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a denevérről egy közvetítő fajon keresztül terjedhetett át a koronavírus az emberre. Egy közvetítő faj feltehető szerepét hangsúlyozza az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Kína közös jelentése az új koronavírus (SARS-CoV-2) emberre való átterjedéséről, amelyből az AP hírügynökség előzetesen részleteket tett közzé hétfőn.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a kutyák is felelősek a klímaváltozásért. Legalábbis ez derül ki a berlini TU (Technische Universität) Környezettechnológiai Intézetének tanulmányából, amelyben azt állapították meg, hogy egy átlagos testű kutya élete során körülbelül 8,2 tonna szén-dioxiddal szennyezi a Föld légkörét, tehát évente nagyjából 630 kilogramm szén-dioxid kerül a levegőbe.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!