Politika | 2021. 03. 30. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelemszkij elnök elég határozott a Donbász elleni támadás elrendelésében – mondta el Ruszlan Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka egy interjú során.

"Ma a probléma nem a legfelsőbb parancsnok kérdésben van.

Garantálom: a legfelsőbb főparancsnoknak nincsenek gondjai a parancs megadásával vagy a döntés meghozatalával. Csak később kell kiszámítania az összes következményt, az erőt és képességeket, tartalékokat, az állam erre való felkészültségét és a következményeket" - magyarázta a katonai tisztviselő, akit az zn.ua hírportál idéz. 

Homcsak azonban kifejtette, hogy ez polgári áldozatokhoz vezethet.

"Donyeck egy sokmilliós város. És ha támadunk, akkor nagy a kockázata annak, hogy a helyi lakosság, civilek nagy része meghal" - tette hozzá az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy helyes az a szándék, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök koalíciót alakítana ki az Európai Unió tagállamaiból az EU-csatlakozás érdekében, de a stabil gazdasági növekedés demonstrálása és a donbászi konfliktus megoldása nélkül az EU-tagság lehetetlenné válik – fejtette ki véleményét Andrij Zolotarev, a Harmadik szektor analitikai központ vezetője.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország beleegyezésével egy hét alatt befejezhető a háború. Kuleba hangsúlyozta, hogy Moszkva oldaláról a "zöld lámpa" nélkül lehetetlen a donbászi konfliktus megoldása.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!