MTI

| 2021. 03. 31. – 11:00 |

Csaknem félszáz embert tapostak halálra Tanzánia volt elnökének, John Magufulinak a gyászszertartásán, amelyet egy stadionban tartottak

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Csaknem félszáz embert tapostak halálra Tanzánia volt elnökének, John Magufulinak a gyászszertartásán, amelyet egy stadionban tartottak – adta hírül kedden a Citizen című helyi újság.

A szertartás már több mint egy hete, március 21-én volt.

A tumultust a túlzott rajongás okozta: több tízezren mentek el az Uhuru (Szabadság) Stadionhoz leróni kegyeletüket és utolsó pillantást vetni a volt elnökre - írja az MTI.

„Egy idő után többen türelmetlenkedni kezdtek, és olyan helyeken nyomultak be a stadionba, ahol tilos lett volna” – mondta a lapnak Lazaro Mambosasa, Dar es Salaam különleges rendőri egységének parancsnoka.

Közvetlenül a szerencsétlenség után még csak öt halottról számolt be a rendőrség.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint legalább 45-en vesztették életüket a tülekedésben, további 37 embert pedig sérüléseik miatt kórházakba kellett szállítani.

Magufuli 61 évet élt, március 17-én halt meg Dar es Salaamban,

a hivatalos közlés szerint szívprobléma miatt, amelyet azonban nem kizárt, hogy koronavírus-fertőzés okozott.

Március első felében ugyanis elterjedt a hír, hogy a sokáig vírustagadó és a járvány ellen pusztán országos imádkozásra szólító államfő súlyos beteg lett koronavírus-fertőzés miatt. A szóbeszédre az adott alapot, hogy Magufuli akkor már közel két hete nem jelent meg a nyilvánosságban, holott korábban az állami tévében hetente többször is szerepelt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy koronavírus fertőzötteknél a túlsúly krónikus betegségnek számít. Nagy veszélyt jelent a koronavírus az elhízottakra. Egy friss tanulmány szerint a súlyos szövődmények kialakulásáért minden harmadik esetben az elhízás a felelős.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy orrspray formátumú oltáson dolgoznak brit tudósok. Emellett vizsgálják az ilyen módon beadott oltóanyag biztonságosságát és az esetleges kedvezőtlen reakciókat is.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!