Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 31. – 08:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az elektronikus személyi igazolványok segítségével utazhatunk Ukrajnán belüli járatokon, bankszámlákat nyithatunk és készpénzes tranzakciókat hajthatunk végre a bankokban.

Ukrajna Legfelső Tanácsa március 30-án, kedden 302 szavazattal a második olvasatban jóváhagyta a digitális személyigazolványok használatának meghosszabbításáról szóló 4355. számú törvényjavaslatot.

A törvény szerint elektronikus formában meg lehet jeleníteni a kártya formájú személyigazolványon és útlevélben szereplő információkat,

valamint a külföldi utazás céljából az adózó számlakártyájának nyilvántartási számáról és/vagy a bejegyzett lakóhelyről (e-személyigazolvány és e-útlevél) szóló információkat.

A törvény 2021. augusztus 23-án lép hatályba.

A dokumentum egyik pontja azonban a közzététel napján lép hatályba.

Jelenleg az e-személyigazolvány használata egy kísérleti projekt megvalósítása keretében zajlik, amelyet a Miniszteri Kabinet 2020. április 15-i rendelete ír elő - írja a Korrespondent.net.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy fokozott ellenőrzésre figyelmeztetnek a rendőrök Kárpátalján. Az elkövetkező napokban Kárpátalján a Megyei Járőrszolgálat munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak majd a biztonsági öv és a bukósisak használatára.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április közepéig növekedhet a koronavírusos betegek száma. Ukrajna egészségügyi tisztifőorvosa, Viktor Ljasko a Szólásszabadság című műsorban elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium a COVID-19 előfordulásának növekedését minimum április 15-ig jósolja.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés