HáziPatika.com

| 2021. 03. 08. – 16:13 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nagyon fontos, hogy az ötvenes éveinkben is aktívak maradjunk: nem csak a kedélyünk, hanem az egészségünk miatt is. Erősebb lesz az izomzatunk, stabilabbak a csontjaink - de ebben a korban már érdemes fokozottan figyelni néhány dologra mozgás előtt, közben és után is.

Töltsünk több időt bemelegítéssel!

Ötven éves kor fölött extra fontos, hogy az izmok vérellátása megfelelő legyen, mielőtt elkezdjük az intenzívebb mozgást. Érdemes megtanulni például a bemelegítést és a nyújtást is szivacshengerrel, és edzés előtt és után is alkalmazni. Így nem csak az izmaink állapota javulhat, de nőhet a mozgástartományunk is - írja a Házipatika.com.

Ne dolgozzunk túl intenzíven!

Fontos tudni, hogy egy az edzés utáni regeneráció az ötvenes éveinkben már dupla annyi időt vesz igénybe, mint a negyvenesekben. Figyeljünk a testünk jelzéseire, ha mozgás közben, vagy után fájdalmat érzünk, lassítsunk a tempón, vagy könnyítsünk a súlyokon. A nyújtásra, mobilitás fejlesztésére fordítsunk fokozott figyelmet.

Fejlesszük az egyensúlyunkat és a hajlékonyságunkat!

Érdemes olyan mozgásformát is beiktatni, ami az hajlékonyságot és az egyensúlyt fejleszti, mint például a jóga vagy a tai chi. A súlyzós edzések, vagy a futás, kocogás mellett heti egy-két alkalommal nagyon fontos ilyesmit is beiktatni, akár csak fél órára is.

Végezzünk kardiómozgást mindennap!

Ha csak 20 vagy 30 percet, de mindenképp iktassunk be minden nap valami olyasmit, amitől megemelkedik a pulzusunk. Kocogás, gyors séta, egy kis lépcsőzés - így biztosak lehetünk benne, hogy teszünk a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kialakulásának megelőzéséért.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés