Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 09. – 12:49 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Március 9-én, kedden, az Egészségügyi Minisztérium vezetője, Makszim Sztepanov el mondta, hogy fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinációt.

Emlékeztetett arra, hogy az immunizációs folyamat február 24-én kezdődött,

és ez idő alatt 19 118 főt oltottak be.

"Nem tetszenek ezek a számok. Egy újabb feladatot tettem a vakcinázás mértékéről, és rájöttem, hogy lassan terjeszkedünk. A múlt hét végén napi 10 ezer embert kellett volna beoltanunk, és tovább növelni ezt a számot" - idézte Sztepanov szavait a Podrobnosztyi.ua hírportál.

Sztepanov azt is megjegyezte, hogy most átlagosan napi 3 ezer embert oltanak be.

Ezenkívül hozzátette, hogy úgy döntött, személyesen beavatkozik a helyzetbe annak érdekében, hogy "a következő napokban jelentősen növelje az oltottak számát".

"Ma egy gyűlést tartunk, amelyen a megyei közigazgatások vezetői, az Elnöki Hivatal és az egészségügyi osztályok képviselői vesznek részt. Minél több embert oltunk be, annál jobban védve vagyunk" - tette hozzá a tárcavezető.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a vakcináció kritizálása ukrán nemzeti érdekeket sért. Makszim Sztepanov  úgy véli, hogy az országban oltásellenes kampány zajlik, amely kifejezetten nyomást gyakorol Ukrajna nemzetbiztonságára. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 3261 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba Ukrajnában. A betegségben 27 204-en vesztették életüket és 1 199 229-en gyógyultak fel a kórból.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!