Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 09. – 10:02 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Folytatódnak a tárgyalások Ukrajna és Izrael között a turisztikai utazások oltási útlevelének kölcsönös elismeréséről - jegyezte meg a nagykövet.

Izrael -a COVID-oltás tekintetében vezető ország - hatóságai nem tervezik az indiai gyártású Covishield vakcina jóváhagyását,

amellyel kapcsolatban Ukrajnának problémái lehetnek az oltási útlevelek kölcsönös elismerésével.  

Ezt Ukrajna izraeli nagykövete, Jevgenyij Kornejcsuk nyilatkozta az Ukrajna 24 tévécsatorna adásában március 8-án, hétfőn – adta hírül a Korrespondent.net hírportál.

A diplomata szerint az első tárgyalások az izraeli féllel ebben a kérdésben előző nap zajlottak, ám nem jártak sikerrel.

"Ma (március 8. - a szerk.) tárgyalások folytak az úgynevezett oltási útlevelek kölcsönös elismeréséről. Ezzel még mindig vannak problémáink, mivel Izrael nem fogja jóváhagyni az ukrán kormány által alkalmazott oltásokat” - mondta Kornejcsuk.

A diplomata emlékeztetett arra, hogy Izraelben magas a COVID-oltás szintje.  

Az ország lakosainak Pfizer/BioNTech és Moderna gyógyszert kínálnak.

Kornejcsuk egyúttal tisztázta, hogy a két ország munkája folytatódik a turisztikai utazásokhoz szükséges oltási útlevelek kölcsönös elismerésének problémáján, és a közeljövőben meghozzák a döntést.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában mintegy 18 ezren kapták meg eddig az oltást. A regisztráció március 1-jei elindítását követő öt napban Ukrajnában 155 ezren iratkoztak fel koronavírus elleni védőoltásra.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a járvány csúcsa április végére várható. Ukrajnában megkezdődött a koronavírus harmadik hulláma.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!