Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 01. – 12:16 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrajnai Harkivban 70 koronavírusos beteg van a gyermekek fertőző kórházában. A gyermekek egy része nagyon súlyos állapotban van.

Az orvosok szerint az utóbbi időben a covid betegség esetei egyre gyakoribbak a gyermekek körében.  

Sőt, a gyermekek nehezebben viselik a betegséget - írja a Golos.ua.

"Ma négy gyermek van az intenzív osztályon. Kettő lélegeztetőgépen, kettő pedig nedvesített oxigénkezelésen. A gyerekek állapota nagyon súlyos" - mondta Dmitro Kuhar, a Harkivi Megyei Gyermekfertőző Kórház igazgatója.

Harkivban ezen a héten két gyermek halt bele a koronavírusba. Egyikük egy két hónapos baba.

Márciusban 1334 gyermek betegedett meg Harkiv megyeben. Életkor szerint az oktatási intézmények tanulóinak többsége, az óvodások pedig 38,9%-ot tesznek ki, és három gyermek fertőzött édesanyától született.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy meghaladta a 17 ezret az új koronavírusos esetek száma Ukrajnában. Ukrajnában az elmúlt 24 órában a koronavírus 421 ukrán életét követelte. A járvány kezdete óta 33 246 ember halt meg a COVID-19-ben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában április közepéig növekedhet a koronavírusos betegek száma. Ukrajna egészségügyi tisztifőorvosa, Viktor Ljasko a Szólásszabadság című műsorban elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium a COVID-19 előfordulásának növekedését minimum április 15-ig jósolja.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!