Politika | 2021. 04. 13. – 12:44 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere reméli, hogy az országnak megvannak az eszközei arra, hogy az Orosz Föderációt arra kényszerítsék, hogy kivonja csapatait a megszállt területekről, azaz Donbászról és Krímről.

Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közös brüsszeli sajtótájékoztatón beszélt – tudatja az RBC Ukraina hírportál.

Elmondása szerint Ukrajnának megvannak a megfelelő eszközei erre.

„Meddig mehet még el Oroszország? Nem zárok ki semmit, de úgy gondolom, hogy most már minden eszközünk megvan ahhoz, hogy megakadályozzuk Oroszországot abban, hogy akár egy lépést is tegyen,

és arra kényszerítjük, hogy vonja vissza csapatait a megszállt területekről”

- jelentette ki az ukrán külügyminiszter.

Továbbá Kuleba elmondta, hogy az Orosz Föderáció három irányban halmoz fel csapatokat az ukrán határ közelében: a Krímen, északon és a Donbászon.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Moszkva nem zárja ki, hogy Kijev megpróbálja erőszakkal dűlőre vinni belső problémáit, ebben az esetben Ukrajna veszélyt jelent majd Oroszország számára - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 televízióban vasárnap leadott nyilatkozatában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Donyec-medencei demarkációs vonalnál elkövetett provokációkkal vádolta meg az ukrán hadsereget Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során Vlagyimir Putyin orosz elnök


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!