Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 14. – 14:20 | Kárpátalja |
fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

A rendőrség megállapította, hogy három indiai állampolgárt illegálisan tarthattak fogva Kárpátalján, egy nagybereznai (Великий Березний) lakos házában.  

A nyomozók bíróság által engedélyezett házkutatást végeztek a házban.

Április 12-én késő este a rendőrséghez egy nagybereznai nőtől érkezett bejelentés, aki arról számolt be, hogy udvarára három ismeretlen férfi lépett be, akik nem beszéltek ukránul, és valószínűleg orvosi ellátásra szorulnak.  

A helyszínre kiérkezett rendőrök azonnal kihívták a mentősöket, mivel a férfiakon testi sérüléseket fedeztek fel.

Mindhárman 20, 24 és 26 éves indiai állampolgárok voltak.

Tolmáccsal a rendőröknek sikerült kommunikálniuk a külföldiekkel, akik elmondták, hogy tavaly év végén érkeztek Ukrajnába, hogy később illegálisan léphessenek be az Európai Unióba. Ennek érdekében találkoztak egy úgynevezett "ügynökkel", aki megígérte, hogy segít nekik.

Az utasításokat követve a külföldiek egy ideig Kijevben egy bérelt lakásban éltek, később pedig a kárpátaljai Nagybereznára érkeztek, ahol az egyik helybeli házban helyezték el őket. Ott  ellenőrzés alatt körülbelül három napot töltöttek.  

Az áldozatok szerint a házban bántalmazták őket és pénzt követeltek tőlük.

Újabb bántalmazás után a férfiak el mertek menekülni - egyikük betört egy ablakot a ház második emeletén, és kiugrott onnan, a másik kettőnek sikerült az ajtón keresztül elmenekülnie.  

Így kerültek a feljelentő udvarára, akitől segítséget kértek.

A migrációs rendőrség munkatársai a helyi rendőrséggel együtt megállapították, hogy az a ház, ahol a külföldieket tartották, egy 41 éves helyi lakosé lehet, aki 2019-ben már hasonló bűncselekménybe keveredett és jelenleg bírósági eljárás alatt áll.  

Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy két migránst fogtak el a határőrök Kárpátalján. A két külföldi férfit, akik megpróbálták átlépni a határt, megkerülve az ellenőrző pontokat, április 13-án délután vették őrizetbe Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ausztriában ellopott gépkocsit fedeztek fel Asztélynál. Az Ausztriában ellopott 2017-es kibocsátású Mercedes Benz típusú személygépkocsival egy 50 éves ukrán férfi próbált bejutni Kárpátaljára. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés