Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 15. – 09:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a támogatások kiszámításakor a betétekből, osztalékokból származó jövedelmet és külföldi utazásokat veszik figyelembe.

Az ukrán Miniszteri Kabinet április 14-én, szerdán tartott ülésén határozattervezetet fogadott el, amely szigorítja a szubvenció megítélésének követelményeit.

Erről a Pénzügyminisztérium sajtószolgálata számolt be – írja a Korrespondent.net hírportál.

A dokumentum a következőket javasolja:

  • a vagyoni állapot elszámolási módszereinek felülvizsgálata, különösen a lakhatási támogatások odaítélésekor, figyelembe véve a betétekből származó jövedelmet, az értékpapírokból származó osztalékot stb.
  • megszüntetni a helyi hatóságok által létrehozott bizottságok tevékenységét és hatásköreit a lakhatási támogatások egyedi esetekre történő kinevezéséről szóló határozat elfogadásával kapcsolatban, ha vannak olyan feltételek, amelyek mellett az ilyen támogatást nem osztanak ki;
  • szigorítani a szubvenciók kijelölésének követelményeit az egyszeri drága vásárlások, a bankbetétek rendelkezésre állása, a határátkelés stb. esetén.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában a cukor ára 36%-kal magasabb, mint az EU-ban. Az Európai Üzleti Szövetség támogatja a cukorimport nulladik vámtételének megállapítását szeptemberig, mivel Ukrajnában a cukor ára jelenleg 36%-kal magasabb, mint az Európai Unió országaiban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a GDP 50%-át az árnyékgazdaság teszi ki. Például 2020-ban a GDP 4,5 billió volt. Kettéosztva hozzávetőlegesen megkapjuk az árnyékgazdaság összegét.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés