Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 16. – 12:48 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Április 16-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy Oroszország megpróbálja provokálni Ukrajnát, és azt akarja, hogy az ukránok féljenek.  

Ezt a Le Figaro kiadványnak adott interjúban mondta - írja a Podrobnosztyi.ua.

Zelenszkij nyomásnak véli az orosz csapatok összegyűlését a határ menti területeken. 

"Mindenképpen megpróbálják megmutatni, hogy félnünk kell, és megpróbálnak pontosan provokálni minket. Látjuk, hány lövést adnak le. Tüzet látunk a megszállt területek irányából" - tette hozzá.

Zelenszkij szerint ez politikai, militarizált és pszichológiai nyomás. 

"Hogy miért pszichológiai? Mert lőnek, és várják, hogy mi is ugyanígy reagáljunk. Sőt, arra számítanak, hogy Ukrajna keleti részén támadásba lendülünk. De nem adjuk meg nekik ezt a boldogságot" - jelentette ki az államfő.

Zelenszkij megjegyezte, hogy az Orosz Föderáció elnökének bekerítésével kapcsolatos retorika

veszélyes Ukrajnára, Európára és végső soron Oroszországra is.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy április 16-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Donbász és az anektált Krím végül "holt területekké" válnak, ahová még turisták sem fognak menni.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukrán külügyminisztérium tiltakozását fejezte ki csütörtökön, miután Oroszország bejelentette, hogy a jövő héten októberig lezárja a Fekete-tenger egy részét a Kercsi-szoros felé külföldi hadi és egyéb hajók előtt hadgyakorlatokra hivatkozva.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés