Események | 2021. 04. 17. – 13:42 |
Lemberg megyében elhunyt egy férfi, aki előző nap AstraZeneca (Covishield) COVID-19 elleni védőoltást kapott. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a COVID-oltás után meghalt férfi halálának okát „immunizálás utáni nemkívánatos eseményként” jegyezték fel, de a pontos ok még mindig nem ismert.

Lemberg megyében elhunyt egy férfi, aki előző nap AstraZeneca (Covishield) COVID-19 elleni védőoltást kapott - közölte a Korrespondent.net Makszim Kozickij, a Lemberg Megyei Államigazgatás vezetőjének április 16-ai Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

„Ma (április 16. - a szerk.) meghalt egy 63 éves férfi.  A Lembergi Megyei Államigazgatás egészségügyi osztálya szerint 2021. április 15-én a férfit AstraZeneca vakcinával oltották be” - írta Kozickij.

A halált „immunizálás utáni nemkívánatos eseményként” jelentették, mivel a halál a COVID-19 elleni oltást követő 30 napon belül következett be.

Az eset körülményeit a Lemberg Megyei Államigazgatás szakemberei vizsgálják.

A tisztviselő hangsúlyozta, hogy a COVID-19 elleni oltás nem akadályozza meg más betegségek kialakulását vagy más okokból bekövetkező halált.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy valószínűleg szükség lehet egy harmadik dózis beadására a második vakcinától számított 12 hónapon belül – mondta Albert Bourla, a Pfizer-gyógyszergyártó cég vezérigazgatója. Bourla szerint továbbá az is elképzelhető, hogy a koronavírus egyfajta szezonális járvánnyá alakul majd át, és évente szükséges lesz ellene a védőoltás.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!