MTI

| 2021. 04. 02. – 17:30 | Oroszország |
Az elfogott fiatal ellen terrorista tevékenységre való felkészülés címén eljárás indult. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Mecset felrobbantására készült a nyugat-szibériai Barnaul városban az ukrán nacionalisták egy helyi követője, a 21 éves helyi férfit őrizetbe vették - közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a gyanúsított az ukrajnai központú Etnikai Nemzeti Egyesülés (ENO) elnevezésű szélsőséges szervezet utasítására készült elrettentő akciókat végrehajtani, mások mellett közép-ázsiai muszlim bevándorlók és az orosz államhatalom szervei ellen.

Az elfogott fiatal ellen terrorista tevékenységre való felkészülés címén eljárás indult. A gyanúsítottól, aki beismerő vallomást tett, robbanóanyagot, pokolgép előállításához való instrukciót, szélsőséges irodalmat, kommunikációs eszközöket és megtámadni szándékozott objektumok fényképét foglalták le. Közölte, hogy nem ért egyet az orosz bevándorláspolitikával.

Az FSZB tájékoztatása szerint az ENO ukrán, orosz és fehérorosz nacionalisták "direkt akcióit" hangolja össze "a nem szláv kinézésű személyek és az államhatalom szervei ellen".

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés