Mozaik | 2021. 04. 21. – 15:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Szputnyik V védőoltás beadása után akár három évig is fennmaradhat a magas antitestszint, amihez hozzájárul a koronavírussal való állandó, az immunrendszert serkentő érintkezés − jelentette ki Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója a helyi sajtóban szerdán megjelent interjújában.

Az év végén vagy 2022 elején a Szputnyik V már orrcsepp formájában is bevihető lesz a szervezetbe, ami különösen a gyerekek esetében könnyítheti meg a vakcinációt - írja az Index.

Minden ismert mutáns ellen véd az orosz vakcina

− tette hozzá a szakember.

Kiemelte: az oltóanyag a SARS-CoV-2 minden ismertté vált változatával, így a brit, a dél-afrikai és a brazil mutációval szemben is védelmet nyújt, de a Gamaleja Intézet munkatársai két módszert is kidolgoztak a vakcina korszerűsítésére,

ami lehetővé teszi a módosítást a vírus jövőbeni változásaival szemben.

Ajdar Ismuhametov, a Covivac orosz vakcinát kifejlesztő Csumakov Központ vezérigazgatója szerdán azt mondta, hogy az ő oltóanyaguk is véd a koronavírus ismert változatai ellen.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy meghalt egy ismert járványtagadó Norvégiában, aki több illegális összejövetelt is szervezett a házában március végén. Hans Kristian Gaarder szervezetében a halála után mutatták ki a koronvírust, valószínüleg hetek óta beteg lehetett, de titkolta állapotát.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy nem zárja ki az amerikai hírszerzés, hogy a koronavírus egy vuhani laborból szökött meg, és indult világhódító útjára – közölte Avril Haines, az amerikai hírszerzés vezetője.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!