Sport | 2021. 04. 21. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat hivatalosan visszalépett. A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta.

A cikkben kiemelték, hogy Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát - írja az MTI.

Ezt követően a másik négy csapat – az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham – is követte példájukat

– írta honlapján a BBC internetes oldalán szerda hajnalban.

A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta.

A Liverpool azt közölte, hogy a tervezett szakadár ligában való részvételüket megszüntették. A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában megírta, hogy csapata kollektív álláspontja szerint nem akarják, hogy a Szuperliga létrejöjjön.

„Nem tetszik nekünk, és nem akarjuk, hogy megtörténjen”

– állt az üzenetben, amelyet több liverpooli játékostársuk is közzétett.

Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, és azt közölte, hogy hibát követett el, hozzátéve, hogy a szurkolók és a szélesebb futballközösség meghallgatása után visszalép.

A Tottenham elnöke, Daniel Levy azt mondta, hogy a klub sajnálja a javaslat által okozott aggodalmat és zaklatottságot.

A Szuperligában hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.

A tervet az Egyesült Királyságban elítélték a szurkolók, a futballhatóságok és a kormány miniszterei, akárcsak Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), valamint a ligaszövetségek Európa-szerte.

Hullanak a fejek

Az elmúlt 48 órában szinte példa nélküli ellenállást indult a Szuperligával szemben.

A londoni Tottenham vezetése lapátra tette a csapat trénerét, miután José Mourinho szintén bírálta az európai elitbajnokság tervét. Lemondott a Manchester United elnöke Ed Woodward, illetve a Juventus elnöke, Andrea Agnelli is beadta lemondását, ez pedig az ő visszalépésüket is előrevetíti.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Real Madrid elnökének vezetésével 12 európai nagy csapat csatlakozik a Szuperligához – írja a hivatalos közlemény alapján az ESPN.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Szuperliga miatt a világ legjobb focistái lemaradnak a nagy tornákról. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke az európai Szuperliga létrehozását néhány kapzsiságtól vezérelt klub szégyenteljes kezdeményezésének nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés a labdarúgás szerelmeseinek arcul köpése.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!