Közélet | 2021. 04. 21. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Nép Szolgája frakció 14 képviselője, valamint a Doverie (Довіря) csoport egyik parlamenti képviselője javasolja a Legfelső Tanácsnak, hogy 850 hrivnya vagy legfeljebb 50 órás közmunka formájában vezessenek be adminisztratív büntetést a forgalmat akadályozó kisgyermekes szülők számára.

Ezt az április 16-án a Legfelső Tanácsba nyilvántartásba vett megfelelő törvényjavaslat tartalmazza - írja az Ukrajinszki Novini.

A képviselők azt javasolják, hogy ezekkel a normákkal egészítsék ki a közigazgatási jogsértésekről szóló törvénykönyv 139. cikkelyét.

A tizennégy-tizenhat éves kiskorú gyermek által a közúti forgalom akadályozásáért a képviselők azt javasolják, hogy a szülők vagy az őket helyettesítő személyek ellen

40 adómentes minimáljövedelemnek megfelelő pénzbírságot vagy 30-40 órás közmunkát alkalmazzanak.

A kisgyermekek általi forgalom akadályainak megteremtése miatt javasolják, hogy a szülők vagy az őket helyettesítő személyek ellen 50 adómentes minimáljövedelemnek megfelelő bírságot vagy a 40-50 órás közmunkát alkalmazzanak.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ivano-Frankivszk megye végrehajtó hatalmi szerveinek három vezető beosztású, bizalmas információkhoz jutásra jogosult munkatársát menesztették állásából, mert az ukránon kívül más állampolgárságuk is volt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján április 19-25. között a járőrök fokozott figyelmet fordítanak azokra a sofőrökre, akik vezetés közben telefonon (kézben tartva) beszélnek. A rendvédelmisek haladéktalanul közigazgatási felelősségre vonják a szabálysértőket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!