Események | 2021. 04. 22. – 07:34 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Április 20-án Csapon a határőrség Tiszasalamoni osztagának határőrei megakadályozták egy személybusz Ukrajnába történő illegális behozatalát. 

A jármű hamis nyilvántartási igazolásának lehetséges felhasználásáról a Csapi Határőrség operatív-keresési egységének tisztviselői előzetesen tájékoztatást adtak a határőröknek.

A Setra márkájú autóbusz a Salermo (Olaszország) – Csernyivci (Ukrajna) járatot teljesítve,

a csapi ellenőrzőponton keresztül érkezett Ukrajna területére.  

Okmányellenőrzés során a bűnüldöző szervek munkatársai megerősítették, hogy az autóbusz hamis regisztrációs okmánnyal rendelkezik.

A határőrök irathamisítas (Ukrajna Btk. 358. cikkelye) miatt értesítették a Nemzeti Rendőrség képviselőit.

A nyomozók  további ellenőrzés céljából lefoglalták a busz és az okmányokat – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy korrupt határőrt lepleztek le Nagyszőlősön. A felügyelő egy helyi lakostól az előre megbeszélt összeg felét, azaz 500 dollárt kapott kézhez, amiért segített a csempészeknek a dohánytermékek Ukrajnából Romániába történő csempészésében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy átütött alvázszámú gépkocsit fedeztek fel a csapi ellenőrző ponton. A csapi magyar-ukrán ellenőrzőpontra érkezett jármű ellenőrzése során a határőröknek kétségei voltak a nyilvántartási okmányokban meghatározott járműegység-számok megfelelőségével kapcsolatban.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!