Gazdaság | 2021. 04. 22. – 09:30 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Április 21-én sor került a Beregszászi Végrehajtó Bizottság hagyományos ülésére, ahol a költségvetési mutatókat tárgyalták meg.

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tett bejegyzéséből megtudhattuk, hogy

az év első negyedében 78,452 millió hrivnya bevételre tett szert a Beregszászi kistérség költségvetése.

A bevételre vonatkozó terveket azon törvényi kezdeményezések miatt nem sikerült teljesíteni, amelyek az adófizetők karantén idején történő támogatására vonatkoznak.

A büdzsé fő bevételi forrását a személyi jövedelemadó jelenti (ebből 26, 270 millió hrivnya folyt be, ami 509 ezer hrivnyával kevesebb a vártnál) - emelte ki városunk első embere.

Továbbá informált arról, is, hogy a kiadások 71,778 millió hrivnyát tettek ki.

Az általános alap forrásainak 93,2 százalékát (65,670 millió hr.) a védett kiadási cikkelyek fedezésére fordították: munkabér az adókkal együtt (60,922 millió hr.), az energiahordozók díja (4,191 millió hr.), élelmiszerek (143 ezer hr.), szociális ellátás (410 ezer hr.), szolgáltatások díja és egyéb kiadások (4,814 millió hr.) - adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről.

Az április 1-i állapotok szerint nincsenek követelések és kötelezettségek sem az általános, sem a speciális alap tekintetében.

Megtudhattuk továbbá, hogy az ülésen, egyebek mellett, döntés született a temetkezési segély összegének emeléséről: a nyári időszakban 1 464 hrivnyát, a téliben pedig 2 322 hrivnyát tesz ez ki.

A VB tagjai emellett engedélyezték, hogy a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága rózsatöveket ültessen, illetve emléktáblákat állítson Osváth Erzsébet és Drávai Gizella tiszteletére a Budapest parkban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy folytatódnak a tavaszi munkálatok Beregszászban. Babják Zoltán polgármester közösségi oldlaán osztotta meg a hírt, miszerint április 20-án sor került a heti technikai értekezletre Beregszászban.

továbbá emlékeztetünk arra is, hogy képzőművészeti kiállítás volt Beregszász központjában. Ha a szabadban való festészetnek bő kétszáz esztendeje oly csodálatos varázsa van, hogy azóta is rengeteg alkotót csábít a természet közelébe, akkor miért is ne lehetne kiállítást rendezni a falakon kívül! Ennek a gondolatnak a folytatásaként jutottak a Beregszászi Művelődési Ház dolgozói arra a következtetésre, hogy a hagyományos, Tavasz lehelete című kiállításukat ezúttal nem zárt térben, az intézmény előcsarnokában, hanem annak tágas bejárata előtt rendezik meg.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!