Politika | 2021. 04. 22. – 10:23 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Reuters kiadványnak adott interjújában elmondta, Kreml nem válaszolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ajánlatára, miszerint Donbászon tartsanak találkozót Vlagyimir Putyin orosz kollégával.  

Az ukrán elnök ilyen javaslatot tett a donbászi konfliktus kiéleződése miatt.

„Ukrajna nem kapott választ Kremltől Volodimir Zelenszkij elnök meghívására, hogy Vlagyimir Putyin orosz kollégájával a donbászi konfliktusövezetben tárgyaljanak” -idézte Kuleba szavait az RBC Ukraina hírportál.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videón keresztül azt üzente Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy kész vele találkozni az ukrajnai Donyec-medencei frontvonal bármely pontján, és Ukrajna nem fél Oroszországtól. Az ukrán elnök megjegyezte, hogy ő amúgy is minden hónapban megfordul ott.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Április 22-én Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Reutersnek adott interjújában felszólította a Nyugatot, hogy most tegyen lépéseket az új orosz katonai offenzíva megakadályozása érdekében. A miniszter úgy véli, hogy a nyugati szövetségeseknek meg kell mutatniuk készségüket Moszkva új szankciókkal történő megbüntetésére.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!