Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 23. – 10:07 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a bűnüldöző szervek tisztviselői szerint az öngyilkosságok és a gyermekbántalmazások növekedésének több oka van.

Erről Gunduz Mamedov, főügyészhelyettes beszélt – áll az RBC Ukraina hírportál a Könnyű célpont: miért van több gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény Ukrajnában című cikkében. 

Mamedov a karantént nevezi az öngyilkosságok növekedésének egyik okának,

de nemcsak Ukrajnában, hanem a világ más országaiban is.

Elmondása szerint

egy másik ok a viszonzatlan szerelem és a szülők figyelmének hiánya.

Az ügyész szerint ezt a tendenciát

a donbászi fegyveres konfliktus is befolyásolta, sok ukrán gyermek kénytelen volt elhagyni otthonát, vagy elvesztette szüleit és barátait.

"A bűnüldöző szervek tisztviselői tanulmányozzák a közösségi hálózatok, a negatív tartalmú online csatornák hatását is erre a problémára, de most azt mondhatjuk, hogy az esetek kisebb mértékében volt ez az oka a serdülők öngyilkosságának" - mondta Mamedov.

Tatyana Hnatyuk ügyvéd, aki a családon belüli erőszak áldozatainak védelmére szakosodott, egy másik okot is megnevezett.

Elmondása szerint a karantén alatt a válások száma jelentősen megnőtt.

A volt házastársak közötti leszámolás a gyermek pszichológiai és fizikai bántalmazásához vezet.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában leggyakrabban a keringési rendszer betegségeitől halnak meg. Ukrajnában a halál leggyakoribb okai között a koronavírus-fertőzés a negyedik helyen áll.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április 20-án Harkivban meghalt egy vajúdó nő, akinél koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. A korábbi jelentések szerint április  5-én a Harkivi 2. Számú Szülészeti Kórházban meghalt két vajúdó nő, akiknél kimutatták a koronavírus-fertőzést.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés