Politika | 2021. 04. 26. – 14:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszandr Daniljuk, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ex-titkára az Ukrajna 24 tévécsatorna egyik műsorában kijelentette, hogy Oroszország nem mondott le Ukrajna elfoglalásának terveiről.

Daniljuk szerint még semminek nincs vége. Csak a jéghegy csúcsát látjuk, a külső megnyilvánulásokat.

Elmondása szerint Oroszország stratégiával rendelkezik Ukrajna elfoglalására. A csapatok kivonása még nem jelenti azt, hogy Oroszország felhagyott terveivel - magyarázta Daniljuk.

Nagyon fontos, hogy az elnök és csapata erős, átgondolt elképzeléssel rendelkezzen. Néhány lépéssel előre eltervezve.

"Úgy látom, hogy a következő lépés Fehéroroszországban lehet. Orosz hadseregek lehetnek az északi határokon, ez biztosan nem javítja a helyzetünket” - hangsúlyozta az RNBO egykori titkára, akit az Unian.net idéz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Financial Times kiadványnak adott interjújában a minszki megállapodások megváltoztatására és a normandiai formátum kibővítésére szólította fel diplomáciai partnereit.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország elértnek nyilvánította a hadi gyakorlat céljait, és elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés leállítását - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!