Gazdaság | 2021. 04. 27. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) megtiltotta a pénzintézeteknek, hogy a kölcsönszerződésekben apró betűkkel nyomtassák a kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó szöveget.  

A vonatkozó követelmények április 27-én léptek hatályba.

A pénzügyi intézmények kötelesek 11-es betűmérettel feltüntetni a kiegészítő szolgáltatások listáját

és költségeit a fogyasztási kölcsönszerződésekben, megállapodásokban.

A fogyasztók többször panaszkodtak arra, hogy a bankok apró betűkkel írtak elő bizonyos feltételeket a szerződésben, amelyek hátrányosak voltak az ügyfél számára.  

Például a hitel folyósítási díja, az előrehozott visszafizetési díj vagy a hitelszámla nyitásáért és vezetéséért fizetendő díj, annak ellenére,

hogy ez kötelességük, nem pedig a kínált szolgáltatásuk.

Ezenkívül a bankoknak tilos megváltoztatniuk a megállapodás feltételeit anélkül, hogy erről értesítenék az ügyfelet, és fizetést követelnének tőle a még meg nem kapott szolgáltatásokért, amelyeket a megállapodás tartalmaz - írja a Podrobnosztyi.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy májustól drágul a gáz ára Ukrajnában. Ukrajnában a Naftohaz gázszolgáltató társaság közzétette a gáz éves tarifáját. Figyelembe véve más szállítók árajánlatait, a gáz ára 2021 májusától emelkedni fog.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna szerte Kijevben vannak a legmagasabb fizetések. Ukrajnában 2021 februárjában az átlagos fizetés 12 549 hrivnya volt. Míg januárban ez a szám 12 337 hrivnya volt, ami 212 hrivnyával kevesebb.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!