Politika | 2021. 04. 28. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egyelőre nem ismeretes Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszéléseinek dátuma és helye, de a találkozó történelmi jelentőségű lehet – jelentette ki Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője kedden Herszon megyében, ahová az államfőt kísérte el látogatásán, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint az elnöki hivatalvezető a sajtónak elmondta, az elnök megbízta, hogy készítse elő találkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Azonban jelenleg még nem tudható annak sem az ideje, sem pedig a helye

– tette hozzá, idézi a Karpat.in.ua.

Ugyanakkor Jermak hangsúlyozta: szilárd meggyőződése, hogy a két elnök megbeszélései nagyon tartalmasak lesznek, mert nagyon sok mindenről kell tárgyalni.

A többi között meg kell vitatniuk a decemberben Párizsban, a normandiai formátum keretében kötött megállapodásokat, és nagyon sok kérdést kell áttekinteniük.

„Úgy vélem, ezek a megbeszélések jelzés értékűek, ténylegesen történelmiek lehetnek”

– mutatott rá az elnöki hivatalvezető.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Olekszandr Daniljuk, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ex-titkára az Ukrajna 24 tévécsatorna egyik műsorában kijelentette, hogy Oroszország nem mondott le Ukrajna elfoglalásának terveiről.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy "logikátlan és minden alapot nélkülöz" Oroszországnak az a döntése, amellyel nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai ukrán nagykövetség egyik diplomatáját, amelyre Kijev válaszul hamarosan szintén ki fog utasítani az országból egy orosz diplomatát - közölte hétfőn Oleh Nyikolenko külügyi szóvivő.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!