Kárpátinfo hetilap


| 2021. 04. 28. – 20:34 | Kárpátalja |
A mostani nyelvtanfolyamokra 191-en jelentkeztek, 125-en tettek sikeres vizsgát s vehették át tanúsítványukat.

Hirdetés

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központja szervezésében a múlt év októbere és 2021 februárja között újabb nyelvképzési program valósult meg, ezúttal angol, német, ukrán, orosz és magyar nyelvből. A sikeres szóbeli és írásbeli vizsgát követően április 28-án 125 fő vehette át megérdemelt, magyar és ukrán nyelven kiállított tanúsítványát.

Az átadó ünnepségen Váradi Natália, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központ vezetője köszöntőjében az idegen nyelvek tanulásának-tanításának fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte: minél több nyelvet beszél az ember, annál több ajtó nyílik meg előtte az életben. Ma már legalább egy idegen nyelv ismeretét nem csupán a diploma követeli meg, hanem ez egyfajta létszükségletté vált. Nélkülözhetetlen a karrierépítéshez és az életben való sikerekhez, a mobilitás és a kultúrákon átívelő kapcsolatok megteremtéséhez, valamint a kölcsönös megértés elősegítéséhez, mondta a programfelelős.

Váradi Natália arról is beszámolt, hogy a mostani tanfolyamokra 191-en jelentkeztek, akik közül ketten két nyelvből is megmérettettek. A nyelvi képzések alap- és középszinten, 80 órában valósultak meg, főként hétvégeken. A foglalkozások 16 csoportban zajlottak. „Az idegennyelv-oktatás megfelelő módszere nagyon fontos, amit szakembereink a megfelelő módon választanak meg nyelvszinti ismerethez igazodva. Szintén fontosnak tartjuk a nyelvtanulást támogató környezet megteremtését, amit a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola biztosít” – hangsúlyozta Váradi Natália. Aki kiemelte: a nyelvismeret birtokában könnyebb a kapcsolatteremtés és kapcsolattartás, hatékonyabb a kommunikáció. Lehetőség nyílik hasonló vagy éppen teljesen más érdeklődésű és korosztályú emberek megismerésére. A nyelvtudás hozzásegít az életben való boldoguláshoz, emberi kapcsolatok kialakításához és megtartásához: egyszóval ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk az életet.

Nyelvismeret által mindannyian fejlődünk és új, izgalmas oldalát fedezhetjük fel a minket körülvevő világnak, ráadásul a folyamat közben mi magunk is gyarapítjuk sokszínűségét, valamint a közben szerzett ismeretekkel saját magunkat is.

Váradi Natália a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által támogatott, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. lebonyolításával zajló tanfolyamokon igyekeznek a résztvevőket felkészíteni a ECL nyelvvizsgákra is.

Kovács Erzsébet

Hirdetés

  • A mostani nyelvtanfolyamokra 191-en jelentkeztek, akik közül ketten két nyelvből is megmérettettek.
  • A mostani nyelvtanfolyamokra 191-en jelentkeztek, akik közül ketten két nyelvből is megmérettettek.

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 18. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés