Közélet | 2021. 04. 28. – 09:33 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kormány még megfontolás szintjén sem gondolkodik a határzár feloldásán, vagy az utazásokra vonatkozó szabályok módosításán – mondta ma Szijjártó Péter az ATV-nek a svéd külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón.

A csatorna arról is érdeklődött, hogy a határzár feloldását a kormány egy bizonyos beoltottsági határhoz, vagy esetleg az uniós zöld vakcinaútlevél júniusra tervezett bevezetéséhez köti-e - írja az Index.

Szijjártó Péter leszögezte: az oltóanyag elérhetőségén biztosan nem múlik majd a négymilliomodik oltás beadása, továbbá azt is, hogy ennek elérése után újabb könnyítéseket tervez a kabinet.

De a határzár lazítása vagy feloldása biztosan nincs ezek között.

Úgy fogalmazott, ez azt hiszem, hogy még egy kicsit odébb van, de reméljük, elérjük azt is.” 

 A miniszter szerint a környező országok oltási kampányaitól is függ, mikor lehet vége az utazási korlátozásoknak, vagy akár csak a beutazási karanténszabályok enyhítésének.

Jelenleg ugyanis a védettség, vagy az, hogy valaki már megkapta a védettségi igazolást, egyelőre senkit sem mentesít határátlépésnél a karanténszabályok alól.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy júniusban olthatják a kárpátaljaiakat magyar beszerzésű vakcinával. A határon túli magyaroknak is juthat oltóanyag Magyarországon. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök vetette fel március közepén a Kossuth rádiónak adott interjújában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy vasárnap délután átlépte a hárommilliót a koronavírus ellen Romániában beoltott személyek száma - közölte honlapján az oltási kampányt koordináló bizottság. A hivatalos adatok szerint vasárnap délután 17 óráig 3 037 698 személyt oltottak be Romániában, közülük 1 794 505-en a második oltást is megkapták.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!