Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 30. – 10:30 |

Polgárvédelmi napot tartottak április 29-én a Guti Gimnáziumban. A földrengés szituációját imitálva a gyerekek és tanáraik sikeresen evakuálták az iskola épületét

Fotó: a Guti Általános Iskola Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Polgárvédelmi napot tartottak április 29-én a Guti Gimnáziumban. A földrengés szituációját imitálva a gyerekek és tanáraik sikeresen evakuálták az iskola épületét.

Ezt követően az osztályfőnökök jelentést tettek arról ,hogy megszámolva a gyerekeket mindenkit sikerült kihozni az épületből - írja a Guti Általános Iskola közösségi oldalán.

Az egészségtan tanító a „sebesültet” ellátta.  

Az evakuálás során a rendőrség munkatársai is segítségükre voltak. Ők elmondták a tanulóknak,hogy egy ilyen helyzet során miként kell viselkedni és helyes módon elhagyni az épületet.

Az iskola munkatársai ezúton köszönik meg nekik a foglalkozáson való részvételt és a tartalmas előadást és bemutatót, amit a gyerekek nagy érdeklődéssel,figyeltek,hallgattak végig és számtalan kérdést tettek fel, melyre a rendőrök képviselői készségesen válaszoltak.

A foglalkozás végeztével a gyerekek megismerkedhettek a rendőrség speciális felszereléseivel.

Nagy élményekkel zárták a napot, ami a gyerekek számára oktató jelleggel volt, hogy bármilyen katasztrófánál  tudjanak higgadtan, megfontoltan viselkedni, segíteni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy jóváhagyták a Jánosi Mezőgazdasági Profilú Líceum létrejöttét.A képviselők a következő ülésre halasztották a Csomai Líceum nevének és típusának módosításával, illetve az intézmény alapszabályának jóváhagyásával kapcsolatos kérdés megvitatását, mivel a Csomai elöljárói körzetben élők kollektív beadványt intéztek e kérdésben, amelyet 500-an írtak alá - tudatta Babják Zoltán.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy folytatódnak a felújítások Beregszászban. Babják Zoltán közösségi oldalán tudatta, hogy sor került a heti technikai értekezletre Beregszászban.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!