Közélet | 2021. 04. 08. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ruszlán Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka elismerte, hogy a katonák étkeztetése a hadseregben jelentősen romlott.

Egy személy számára csak 81 hrivnyát különítenek el a napi termékek megvásárlásához.  

Megjegyezte, hogy e területért a Védelmi Minisztérium felel.

"Információim vannak arról, hogy a fegyveres erőkben az étkeztetés terén jobbat kívánhatunk. Általánosságban a fegyveres erők élelmiszerekkel történő ellátása az Ukrajna Védelmi Minisztérium illetékes struktúráinak függvénye. Rajtuk múlik, biztosítaniuk kell táplálékkal a katonákat, hogy legyen ételük, legyen miből főzni. Ezért minden problémáról beszámolunk a Védelmi Minisztériumnak.  

Tudom, hogy reagálnak ezekre a kérdésekre. Vannak problémák is. 81 hrivnyából egy ember nem tud jóllakni"

- mondta Homcsak.

Összegezve az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka megjegyezte, hogy ősszel összehasonlította a katonaság és a bentlakásos iskolák tanulói számára biztosított élelmiszerek finanszírozását.  

Kiderült, hogy utóbbiaknak fejenként 136 hrivnyát különítenek el, a katonák számára pedig csak 81,27 hrivnyát. Még Andrij Taran védelmi miniszter is értesült erről az esetről - írja az FBC.net.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Dmitro Kuleba külügyminiszter a Liberation című kiadványnak adott interjújában elmondta, hogy Ukrajna nem akar háborút. Ugyanakkor az ukrán hadsereg fenyegetés esetén nyit tüzet. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az EU jogsértőnek nevezte, hogy Oroszország a Krím félszigeten toboroz. Oroszországot köti a nemzetközi jog, amelynek értelmében biztosítania kell az emberi jogok védelmét és tiszteletben tartását az elcsatolt területeken is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!