Karpat.in.ua
| 2021. 04. 09. – 10:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna helyrehozhatatlanul meggyengül, amint Oroszországnak új közvetlen fölgázvezetéke lesz Németországba – írta Olekszij Reznyikov, az ideiglenesen megszállt területek visszaintegrálásáért felelős miniszterelnök-helyettes a The Wall Street Journal című amerikai lapban közölt cikkében.

Eszmefuttatásában a helyettes kormányfő azt állította, hogy Németországnak nem fűződik üzleti érdeke még egy földgázvezetékhez - írja a Karpat.in.ua.

„Amellett, hogy Németország nem sokat nyer,

Ukrajna dollármilliárdoktól esik el a tranzitbevételek kiesése miatt” – emlékeztetett.

Reznyikov szerint az Északi Áramlat-2 beindítása azt eredményezi, hogy Ukrajna jelentős mértékben meggyengül.

Ennek következményei lesznek az ország nemzetbiztonságára nézve – mutatott rá.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy telefonon beszélt az amerikai és az ukrán elnök a Donyec-medencei válságról. Megvolt az első telefonbeszélgetés Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök között pénteken, amely alatt elsősorban a nemrég kiéleződött Donyec-medencei fegyveres konfliktusról folytattak eszmecserét - hozta nyilvánosságra az ukrán államfő a Twitteren.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukrán hadsereg Európa valódi védőpajzsává vált az utóbbi években. Az ukrán Fegyveres Erők az utóbbi évek során Európa valódi védőpajzsává váltak, Ukrajna pedig tevékenyen hozzájárul az euroatlanti biztonság erősítéséhez – írta Ruszlan Homcsak vezérezredes.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés