Közélet | 2021. 04. 09. – 08:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kijevi kerületi adminisztratív bíróság eljárást indított az ügy kapcsán, mely szerint több tanintézményben is bevezetnék a román nyelvű oktatást Odessza megyében.

Az Oktatási Minisztériumhoz az Etnikai románok odesszai pedagógusszövetsége elnevezésű civil szervezet, valamint a tatarbunarszki, izmailszki, szaratszki, renyijszki járási lakosok fordultak kérelemmel - írja a Karpat.in.ua.

A bíróságot arra kérik, hogy kötelezze az Oktatási Minisztériumot

a román nyelvű oktatás bevezetésére 10 Odessza megyei iskolában.

Az illetékes hivatal az egyszerűsített eljárás szabályai szerint, a felek értesítése nélkül vizsgálja majd meg az ügyet.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy megkezdte munkalátogatását csütörtökön Donbászon Volodimir Zelenszkij elnök, aki előretolt ukrán állásokat szemlél meg a frontvonalon, ahol az utóbbi időben gyakori a tűzszünet megsértése.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az AUR szövetségre lépne az RMDSZ-szel az ukrajnai románok és magyarok védelmében. Claudiu Tarziu szenátor egy szerdai sajtótájékoztatón kijelentette: példaértékűnek tartja Magyarország nemzetpolitikáját, és szorgalmazza, hogy pártja lépjen szövetségre a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) az ukrajnai románok és magyarok védelmében.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!