Hirado.hu
| 2021. 05. 10. – 10:00 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Idén is lehet pályázni a Virágos Magyarország versenyre. Évről évre egyre több település csatlakozik a versenyhez. Céljuk szebb, virágosabb környezet kialakítása.

Nagykanizsa idén is csatlakozott a Virágos Magyarország mozgalomhoz - írja a Hirado.

„Lehet parkokat, tereket, különböző objektumokkal csak magába nevezni,

és mivel Kanizsának van egy úgynevezett unikalitása, hogy háromszögletű terei vannak, nevezetesen három háromszögletű terünk van, ezek mint egy lánc egymásba kapcsolódva szinte egy nyakláncként futnak fel, ezeket a tereket szeretnénk megmutatni” – mondta Bali Veronika a Tourinform-iroda irodavezetője.

Rétek, virágágyások, parkok: 23 civil szervezet dolgozik Orfűn is évről évre azon, hogy minél zöldebb legyen a környezet.

„Fontosnak tartjuk hogy mozgalom legyen az hogy tegyünk a környezetünkért tegyünk a szebb környezetünkért és ez a mozgalom arról szól hogy mindenki odafigyeljen mindenki tegye hozzá azt amit tud” – fogalmazott Füziné Kajdy Zita polgármester.

A szervezők idén is várják a határon túli magyarlakta települések jelentkezését.

„A belföldi turizmus újraindulásával felértékelődtek a települési arculati képek hiszen fontos hogy a köztereken, parkokban, számtalan virág és zöld felület fogadja a látogatókat és a helyben élőket" – mondta Könnyid László.A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hozzátette: idén a versenyben a belföldi települések mellett ismét szerephez jutnak a határon túli magyar lakta települések is.

A pályázatokat június 15-ig lehet benyújtani.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon. A Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ) meteorológus főtisztje kiemelte: miközben a globális felmelegedés miatt az átlagos szélsebesség csökkenése a Föld mindkét féltekéjén megfigyelhető, ezzel párhuzamosan nő a szélsőséges szeles események valószínűsége.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy húsmentes lesz az egyik legjobb New York-i étterem. New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!