MTI

| 2021. 05. 12. – 12:00 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimondta, hogy a kínai Sinopharm-vakcina az időseket is védi – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás azt mondta, a WHO kedden kiadta a Sinopharm-vakcinára vonatkozó részletes ajánlásokat.

Ebben az áll, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatokra építve, azok alapján a WHO ajánlja a vakcina használatát a 60 év felettieknél is - írja az MTI.

Az ajánlásban az szerepel: nincs arra utaló adat, hogy a vakcina másképpen hatna az időseknél és a fiataloknál – közölte az államtitkár.

Emlékeztetett, a WHO döntése május 7-én született meg arról,

hogy a Sinopharm vakcinája hatásos és biztonságos.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Európai Unió gyógyszerügynöksége, az EMA (European Medicines Agency) humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága május 4-én jelentette be, hogy megkezdte a kínai Sinovac gyógyszergyár új típusú koronavírus elleni vakcinájának engedélyezési folyamatát.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy valótlan koronavírus-adatokat tett közzé az indiai kormány. Az Egészségügyi Világszervezet tudósai aggasztónak tartják az indiai koronavírus megbetegedéseket. Az ország mért adatai halálozási számokat illetően nem egyeznek a valós számokkal.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!